Lansare de carte romaneasca in UK: "Miracolul din noiembrie"

Wembley Library din Brent Civic Centre, cu sprijinul platformei de informare Rețeaua Profesioniștilor Români din Străinătate (RPRS), a publicației Gazetă Românească și a grupului Facebook “Diaspora Din Londra Oficial”, vă invită la lansarea cărții “Miracolul din noiembrie” de Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu.

Evenimentul va avea loc la Wembley Library (Londra), din cladirea Brent Civic Centre, în data de 10 octombrie 2015, ora 13.00. Cartea va fi prezentată în cadrul Clubului de lectură pentru comunitatea romanească, organizat de Gazetă Românească avand ca partener consiliul local Brent.

Ziariștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu se află în Regatul Unit într-un turneu european de lansare și promovare a volumului "Miracolul din noiembrie", vorbind despre “uimitoarea poveste a zilei în care Diaspora și Facebook au obținut o victorie eroică". Este vorba, evident, de povestea zilei de 16 noiembrie 2014, în care Diaspora română, solidarizată pe Facebook, a obținut o victorie eroică. Volumul scoate la lumină destine și povești emoționante, oferind explicații pentru o surpriză care a schimbat politic Romania.

Intalnirile cu membrii comunitatii romanesti din UK se vor desfasura dupa cum urmeaza:

10 Octombrie 2015, ora 13:00 - Lansare de carte la Clubul de lectură pentru comunitatea românească

Wembley Library

Brent Civic Centre, Engineers Way, Wembley, Middlesex HA9 0FJ

10 Octombrie 2015, ora 17:00

Restaurant Rustic House

263 High Road, Willesden Green, NW10 2RX (stația de metrou Dollis Hill, este la 3 minute de restaurant).

11 Octombrie 2015

Biserica Româneasca Sf. Gheorghe

186a Fleet St, London EC4A 2HR, United Kingdom (autorii vor participa la slujba religioasă susținută de Preotul Constantin Popescu).

12 Octombrie 2015, ora 19.00

Restaurantul The Copa, Cheltenham

66 Regent Street, Cheltenham, Gloucestershire, GL50 1HA (rezervarea este pentru Romanian Book Club).


De asemenea, Grigore Cartianu va vorbi si despre Decembrie 1989, eveniment pe care l-a tratat în patru dintre volumele sale și un film.

Dezbaterea va fi interactivă, cei doi invitați răspunzând întrebărilor publicului, și va fi urmată de o sesiune de autografe. Cei interesați vor avea la dispoziție șapte cărți din seria de autor Grigore Cartianu, precum și filmul (pe DVD) "Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun".

Turneul european va dura 35 de zile, va acoperi 7 țări și va cuprinde conferințe, dezbateri și lansări de carte în 29 orașe. Autorii se vor întâlni cu români din Austria, Germania, Belgia, Anglia, Franța, Spania, Italia și Austria.

Programul turneului:

* 3 oct. ........ Viena

* 6 oct. ........ Koln

* 7 oct. ........ Bruxelles

* 8 oct. ........ Bruxelles

* 9 oct. ........ Anvers

* 10 oct. ...... Londra

* 11 oct. ...... Londra

* 12 oct. ...... Gloucester

* 13 oct. ...... Paris

* 14 oct. ...... Paris

* 15 oct. ...... Torrejon de Ardoz (zona Madrid)

* 17 oct. ...... Madrid

* 17 oct. ...... Azuqueca de Henares (zona Madrid)

* 18 oct. ...... Valencia + Castellon

* 19 oct. ...... Barcelona

* 20 oct. ...... Torino

* 21 oct. ...... Milano

* 22 oct. ...... Milano

* 23 oct. ...... Bergamo

* 24 oct. ...... Bologna

* 25 oct. ...... Roma

* 26 oct. ...... Roma

* 27 oct. ...... Roma

* 28 oct. ...... Verona

* 29 oct. ...... Padova

* 30 oct. ...... Veneția

* 31 oct. ...... Udine

* 1 nov. ....... Klagenfurt + Knittefeld

* 2 nov. ....... Graz

* 3 nov. ....... Viena

* 4 nov. ....... Salzburg

* 5 nov. ....... Munchen

* 6 nov. ....... Stuttgart

Grigore Cartianu (46 de ani) este unul dintre cei mai populari ziarişti din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Ombudsman al grupului de presă Adevărul Holding și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV. A publicat 8 volume, vândute într-un tiraj total de peste 330.000 de exemplare. Serialul său despre prăbuşirea dictaturii comuniste şi despre Revoluţia Română (în ziar și la TV) prezinta revolutia ca un experiment sângeros. Cartianu mai spune ca mulţi dintre asasinii din decembrie 1989 se află încă în libertate, ocupând funcţii importante în stat.  

Laurențiu Ciocăzanu (47 de ani) este una dintre vocile oneste și credibile ale mass-media din România. A debutat în presa scrisă la scurt timp după prăbușirea regimului comunist. S-a șlefuit ca ziarist la BBC România, dar vârful carierei l-a găsit ca redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei (2001-2006), apoi redactor-șef la Adevărul (2006-2008) și director editorial al publicațiilor Adevărul Holding (2008-2010). A încercat o experiență antreprenorială în Spania, timp de un an și jumătate, apoi a revenit la marea sa pasiune: presa din România. Este invitat permanent al mai multor canale TV. În primăvara anului 2015 a debutat ca autor de carte, publicând volumul “Miracolul din noiembrie”, alături de Grigore Cartianu.

Și dacă vor străbate Europa în lung și-n lat, adunând vreo 10.000 de kilometri, autorii nu ne vor aduce o singură carte, ci șapte volume din seria de autor Grigore Cartianu (”Sfârșitul Ceaușeștilor", "Crimele Revoluției", "Teroriștii printre noi", "Cartea Revoluției", "Jurnalul unui puci ratat", “Hagi", "Miracolul din noiembrie”) și un film pe DVD ("Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun" - regia Radu Gabrea, scenariul Grigore Cartianu).