Informatii utile privind actul de identitate si pasaportul romanesc

Vine vacanta!
Ne intoarcem bucurosi in Romania, dar actul meu de identitate mai este valabil? Dar pasaportul?


Carte identitate si pasaport Sediile Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) sau cele ale Serviciilor Publice Comunitare pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (S.P.C.E.E.P.S.) vor fi luate cu asalt de sute de români care doresc sa-si depuna dosarul de eliberare a cartii de identitate sau a pasaportului. Aglomeratia este cauzata de faptul ca în perioada de vara se reîntorc în tara cetatenii români care lucreaza sau calatoresc peste hotare. Accesul liber în afara granitelor românesti doar cu buletinul îi determina pe cetatenii români sa apeleze tot mai mult la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) precum si a Serviciilor Publice Comunitare pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (S.P.C.E.E.P.S.).

Multi cetateni români care calatoresc sau muncesc peste hotare lasa pe ultima suta de metri schimbarea sau preschimbarea actului de identitate sau a pasaportului. Din acest motiv, scopul acestui material este de a-l informa si determina pe cetateanul român care domiciliaza, calatoreste sau lucreaza peste hotare, sa fie mai atent la verificarea documentelor de identitate.

Cu aceasta ocazie, fac un apel catre toti cetatenii români de peste hotare sa-si verifice periodic termenul de valabilitate al actului de identitate, precum si a pasaportului, în vederea evitarii situatiilor neplacute atunci cand calatoriti in strainatate.

Informatii despre obtinerea Cartii de Identitate se gasesc aici.

Informatii despre eliberarea Pasaportului se gasesc aici.

Va doresc o vacanta cat mai placuta în România!

I.C. Manole
Director de companie, UK
Colaborator RPRS UK

Resurse