A renuntat la cariera militara pentru a intra in antreprenoriat in constructii si consultanta la Londra

Pornirea unei afaceri peste hotare nu este un lucru ușor, mai ales într-o piață care pare de multe ori saturată. Totuși, vedem că din ce mai mulți tineri români cu spirit antreprenorial reușesc să se lanseze cu succes în diverse domenii de activitate.

RPRS sprijină antreprenoriatul românesc din străinătate! Drept urmare, ne-am propus o serie de articole prin care dorim să-i promovăm pe cei mai proaspeți antreprenori români de peste hotare. Astăzi, vi-l prezentăm pe Daniel Tudurean, un tânar din Suceava care a pus pe picioare la Londra o firmă de consultanță și un centru de pregătire și testare în protecția muncii - Tudcom Professionals. Daniel a avut o carieră militară frumoasă în România, dar în cele din urmă a decis să își încerce șansa la Londra, ca antreprenor în construcții, servicii de formare profesională și de consultanță. Daniel este fost instructor militar, profesor și evaluator de competențe profesionale.

Ce parere ai despre Marea Britanie?

Am găsit aici oportunități mai mari decât acasă, aici chiar poți deveni ceea ce îți dorești. Îți trebuie însă timp pentru a înțelege sistemul.

Primele experiențe din Anglia nu au fost tocmai plăcute pentru mine. Am fost dat afară din casă, unii îmi spuneau că "nu îmi mai ajunge", alții nu m-au ajutat deși aveau posibilitatea. Cred ca cei mai mulți ar fi vrut să mă vadă eșuând profesional și personal. Am găsit prea multă răutate și invidie în jur.

Totuși, am fost înconjurat și de oameni care m-au susținut. Le sunt recunoscător unor foști colegi pentru toate sfaturile date, dar și unor prieteni care m-au încurajat să continui pe acest drum. Îi mulțumesc familiei Craciun, în special lui Adrian, care m-a îndrumat prin sistemul britanic și m-a lăsat să fac voluntariat la el în companie. Este un om care mă sprijină și de la care încă am de invățat și în ziua de astăzi. Nu pot decât să îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a ieșit în cale și că mi-a apreciat potențialul și ambiția.

Ce te-a determinat sa deschizi un centru de calificari si consultanta?


Am dorit să îmi pun cumva în valoare studiile mele și experiența profesională, inclusiv cea de antreprenor. Vin dintr-un oraș mic și acolo posibilitățile de dezvoltare ale unor afaceri sunt foarte limitate. Prea multe piedici, foarte multă birocrație și rea-voință.

În Anglia am venit inițial pentru o perioadă de câteva luni, am studiat piața, locurile în care lucrează majoritatea românilor și nevoile pe care le au. Mi s-a părut firesc să încep de la Londra, deoarece aici este cea mai mare concentrație de români și est-europeni, în general. 

Am investit peste 10.000 de euro în afacere, dar și în diverse cursuri de calificare pe care le-am urmat la Londra. Am făcut inclusiv voluntariat la alte companii de consultanță și centre de testare profesională. În același timp, pentru a-mi putea întreține familia, am muncit ca muncitor necalificat în instalații electrice și șofer de distribuție. 

Am făcut toate sacrificiile și investițiile cu un singur gând în minte: dorința de a deschide o firmă de consultanță pentru a-i ajuta pe românii din construcții să își croiască mai ușor o carieră la Londra. Ținând cont că am o familie minunată de întreținut, nu a existat decât o singură variantă: cea a reușitei! 

Ce cursuri si servicii ofera Tudcom Professionals de la Londra?


Suntem abia la început de drum și oferim un curs Level 1 Award in Health and Safety in a Construction Environment. Cursul este necesar pentru obtinerea cardului verde de muncitor (labourer card), valabil 5 ani. Mai oferim sprijin în obținerea rezidenței permanente, CSCS & Construction Tickets, ajutoare de stat (benefits) etc. O listă completă a cursurilor și serviciilor de consultanță se găsește pe site-ul nostru. Oferim multă seriozitate, profesionalism și promptitudine în rezolvarea tuturor solicitărilor. 

Care sunt planurile de viitor?


Oamenii vor să apeleze la centrele de pregătire și testare serioase, de încredere. Vor să primească sfaturi de la persoane obiective și calificate. În compania noastră toate sfaturile se bazează pe documente și regulamente actuale. Vrem să ajutăm oamenii și să îi ghidăm în carieră la Londra, așa că planul este să dezvoltăm un centru de calificări complex care, în același timp, să furnizeze și servicii de orientare profesională.

Pentru mai multe informații despre cursurile și serviciile oferite vă recomandăm cu încredere să luați legătura cu reprezentanții Tudcom Professionals

Nouă nu ne rămâne decât să îi urăm tânărului antreprenor și echipei Tudcom Professionals mult succes și sperăm să crească într-un an cât alții în zece! Să rămână la fel de profesioniști și cu grijă față de care le vor bate la ușă și peste ani și ani!   

Material realizat de 
Nicolae-Daniel Popescu 
Manager RPRS

 

Detalii contact Tudcom Professionals:

Web: http://tudcom.co.uk
Tel: 0740-583-3586
Email: contact@tudcom.co.uk