Scoala Romaneasca

Publicatii Scoala Romaneasca de Weekend din Gloucestershire, proiect initiat de Reteaua Profesionistilor Romani din Strainatate, este singura scoala complementara de weekend cu predare in limba romana din sud-vestul Angliei. Demersul a pornit din dorinta initiatorilor si a comunitatii noastre din regiune de a apropia copiii romani nascuti in UK de limba romana. Scopul RPRS este de a imbunatati comunicarea celor mici cu bunicii si rudele din Romania, dar si de a pastra identitatea, valorile culturale si traditiile romanesti.

Echipa de profesori ii asteapta pe cei mici cu diverse activitati didactice, interactive, creative si recreative care au ca rezultat incurajarea si imbunatatirea comunicarii in limba romana. Cursurile noastre vor extinde cunostintele de limba romana si interesul celor mici pentru tara noastra, inclusiv capacitatea de a dialoga fluent in limba romana cu alti copii romani, dar si cu cei dragi de acasa.

Intregul colectiv al scolii depune toate eforturile pentru a asigura celor mici un mediu de invatare placut, primitor si stimulativ.

Prin acest proiect, ne dorim sa oferim copiilor romani din acest comitat si imprejurimi posibilitatea de a cunoaste si de a pastra identitatea nationala, limba si cultura romaneasca.