Colaboratori RPRS

Andreea Burian - Colaborator RPRS Marea Britanie

Andreea Burian Andreea a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii “Ovidius” din Constanta, cu specializarea Limba si literatura engleza- Limba si literatura franceza, continuand astfel pasiunea din timpul liceului pentru limbi straine, cand a studiat engleza, franceza si italiana. Timp de doi ani, a lucrat ca profesor in invatamantul primar, secundar si liceal. Din 2011, Andreea s-a stabilit in Marea Britanie, unde lucreaza ca interpret/traducator in sistemul public de sanatate (NHS) si face voluntariat in domeniul educatiei in scolile din Leicestershire. Ii place sa interactioneze cu oamenii, in special cu tinerii si copii. Este pasionata de arta, literatura, muzica, animale si plimbarile in natura.

Gabriela Netedu - Colaborator RPRS Marea Britanie

Gabriela Netedu Gabriela lucreaza ca Deputy Manager & Clinical Lead Registered Nurse la Manton Heights Care Centre Bedford, parte a companiei Ranc Care Homes U.K. In 1995 a absolvit Scoala Postliceala Sanitara, iar in 2008 facultatea de Management din Brasov din cadrul Universitatii “Spiru Haret”, Bucuresti. In ianuarie 2013 a terminat cursurile de specializare in Dementa sub tutela University of Surrey, London. Este pasionata de politica, sociologie si societatea civila, protectia mediului si calatorii. Crezul ei: “Impreuna, ajutandu-ne unii pe altii, putem schimba perceptia Romaniei in lume.”

Domenii de expertiza:

  • Person centred dementia care / family support & counselling
  • Clinical / staff leading in care homes environment
Irinel C. Manole - Colaborator RPRS Marea Britanie

Irinel C Manole Irinel lucreaza ca director de companie in cadrul MI & SiSoft Services. Anterior a lucrat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In 1999 a absolvit studiile tehnice superioare, specializarea studiul tehnicii de calcul, ale Colegiului Tehnic Nr.1 din cadrul Universitatatii Tehnice „Ghe. Asachi“ Iasi. In afara de tehnologiile informationale, Irinel mai este pasionat de sport, cum ar fi arte martiale, muzica si calatorii. Printre alte preocupari se numara si cea pentru imbunatatirea situatiei copiilor si tinerilor cu nevoi speciale din Romania.

Stefan Claudiu Rotaru - Colaborator RPRS Franta

Stefan Claudiu Rotaru Claudiu a absolvit cursurile Colegiului Militar “Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc, promotia 2001, iar din 2008 e licentiat in balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, la UMF “Grigore T. Popa” din Iasi. Activitatea sa profesionala a debutat la Iasi, iar incepand din iulie 2010 lucreaza in Franta, unde a obtinut diverse contracte in centre medicale cu specializari diferite. A participat la diferite conferinte, specializari si a fost implicat in procesul de formare a studentilor din diverse scoli franceze. In timpul liber, Claudiu este pasionat de motociclism, sport, muzica si lectura.

Turcanu Roxana - Colaborator RPRS Franta

Roxanu Turcanu Roxana a absolvit Masterul de Stiinte Sociale si Umane, mentiunea Geopolitica, in cadrul Institutului Francez de Geopolitica in 2012. In Romania, Roxana a studiat Stiintele politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Traieste in Franta de 3 ani si este interesata de politica, drept si arta culinara.

Liliana Mihai - Colaborator RPRS Franta

Liliana Mihai Liliana Mihai a absolvit, in 1997, Facultatea de Medicina la Universitatea "Ovidius" Constanta. Inca din timpul facultatii a fost pasionata de jurnalism si din 1996 pana in 2009, cand a plecat definitiv din Romania, a fost reporter, sef de department, ziarist si corespondent special la mai multe publicatii media din tara. Din 2005 pana in 2009 a lucrat in domeniul farmaceutic, iar din 2009 s-a stabilit in Franta, ca medic generalist. Pe blogul personal, lilianamihai.blogspot.com, Liliana ofera informatii din experienta personala celor care doresc sa profeseze ca medici generalisti in Franta.

Roxana Huza - Colaborator RPRS Romania

Roxana Huza Roxana este absolventa Facultatii de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Engleza-Norvegiana si a unui masterat de Resurse umane, in cadrul Facultatii de Studii Europene. In prezent este secretar sef la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, profesor colaborator la disciplina Limba engleza in cadrul Departamentului de Invatamant la Distanta al aceleiasi institutii si traducator autorizat, specializat pe domeniul muzical.