Blog - Cultura

 • Fa parte din echipa de productie a unui film romanesc!

  Despre film

  "Chuck Norris vs Comunism” spune povestea transformarii unei natiuni printr-un act de rezistenta aparent minor. Ascunsa de ochii vigilenti ai Securitatii, Irina Nistor a dublat peste 5000 de filme straine care intrau in Romania ilegal. De la Megaforce si Bloodsport, pana la Taxi Driver, de la Ninja Death Squad si Fist of Fury pana la Brazil, de la filme de duzina cu buget redus pana la blockbustere hollywoodiene, filmele au permis romanilor sa aiba un contact cu vestul si sa evadeze din viata cotidiana mohorata. Ele au transformat vocea Irinei intr-un simbol al libertatii, pe Chuck Norris, Van Damme si pe Bruce Lee - in eroi nationali, si au ajutat o tara intreaga sa reziste unui regim brutal.

  Trailer “Chuck Norris vs Comunism”: https://vimeo.com/40291559.

  Filmul este produs de Vernon Films, in coproductie cu 4Proof Film (Romania), Kloos & Co (Germania) si WMM (SUA). Muncim la acest documentar de un an si jumatate si a fost o bucurie extraordinara sa primim incurajari si reactii pozitive. Incercam sa dam viata unei povesti despre libertate si despre magia filmului, printr-un un material  care va aduce la nivel international o noua perspectiva asupra ultimilor ani ai comunismului in Romania.

  Am filmat peste 80% din film si am reusit sa descoperim multe din misterele din jurul fenomenului casetelor VHS, dar mai e mult de munca! Vrem sa ne intoarcem in Romania pentru o ultima sesiune de filmari si sa continuam post-productia. 

  Participa la campania de finantare!

  Ne-am decis sa organizam o campanie de finantare pe IndieGoGo pentru ca am dorit sa aducem proiectul in fata publicului si a fanilor sai. Dorim sa dam oportunitatea celor interesati si pasionati de subiectul filmului sa se implice in productia lui.

  La baza conceptului de crowdfunding sta ideea ca oamenii nu sunt doar finantatori sau donatori, ci pentru suma daruita primesc ceva fizic inapoi. Si daca vizitati pagina campaniei, http://igg.me/p/310640/x/404242, veti vedea cateva dintre aceste premii. In plus, veti avea satisfactia de a putea spune ca ati facut un film. Pentru ca esenta asta este: toti cei care ne vor ajuta financiar prin IndieGoGo vor participa de fapt la productia si finalizarea filmului. Avem chiar si un premiu care face literal acest concept, cei care opteaza pentru el pot sa se implice in post-productie si sa petreaca o zi in studioul de editat la Londra, cu intreaga echipa, sa vada filmul in stare intermediara si sa ne dea sfaturi despre cum putem sa-l imbunatatim.

  Banii adunati prin aceasta campanie ne vor ajuta sa continuam post-productia, sa incepem animatia. O buna parte a filmului, care recupereaza de fapt un trecut recent al Romaniei, inseamna reconstructii animate de talentata Nandita Jain. Si vom putea incepe munca la coloana sonora, unde avem marea sansa de a lucra cu renumitul Alexandru Balanescu.

  Ce urmeaza?

  Proiectul este destinat unei audiente internationale si pentru noi este o sansa de a comunica o perspectiva unica asupra perioadei comuniste si asupra culturii romanesti. Filmul are si nuante comice, ceea ce ne-a ajutat sa atragem atentia si sa construim un public international interesat de cultura pop si de istoria Romaniei.

  Filmul va fi finalizat in noiembrie 2014.

  Dorim sa lansam lungmetrajul in cinematografe in Romania, in Marea Britanie, Europa si SUA. Ne dorim sa aiba o viata lunga in festivaluri de film internationale si, bineinteles, pe micile ecrane.

  Ajutati acest film romanesc sa prinda viata!

  Vizitati pagina campaniei de pe IndieGogo, http://www.indiegogo.com/projects/chuck-norris-vs-communism-the-documentary-feature-film pentru, unde puteti contribui cu sume pornind de la un dolar, devenind astfel si voi parte din echipa. Nu pierdeti sansa de a deveni un personaj animat in documentar!

  Va multumim,
  Ilinca Calugareanu
  Documentary Filmmaker

   

  Mai multe informatii:
  http://igg.me/p/310640/x/404242
  https://www.facebook.com/chucknorrisvscommunism
  @ChuckvCommunism
  www.chucknorrisvscommunism.co.uk